Volledig scherm
PREMIUM
Willem van Dam. © Joost Hoving

Hellepie!

COLUMN WILLEM VAN DAMDing-dong, doet mijn mobieltje. Op het schermpje is een alarmerende mededeling verschenen: extreme hitte, binnenblijven! En mocht ik toch naar buiten gaan, denk er om, petje op!

Haastig doe ik de luiken voor de ramen, laat ik de zonwering neer, sluit ik de gordijnen en zet ik de airco op standje max. De krant meldt dat het vandaag in Westdorpe 40 graden dreigt te worden, een hitterecord, zelfs weerman Jos Broeke meldt dat hij het nog nooit zo zout heeft gegeten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Toen ze me in het oog kreeg, stak ze minachtend een middelvinger naar me op
  PREMIUM
  Column Willem van Dam

  Toen ze me in het oog kreeg, stak ze minachtend een middelvin­ger naar me op

  Opstootje in de supermarkt. Ik had net een tros bananen in mijn mandje laten landen, toen er even verderop geschreeuw klonk: ,,Hoorde je dat? Die man zei kutwijf tegen me!’’ Wat zich precies had voorgedaan werd me niet geheel duidelijk, feit was dat een vrouw het in het gangpad tussen de snoepjes en de frisdranken aan de stok had gekregen met een fors model man op Zweedse klompen.
 2. Iemand informeerde of het geen tijd werd om dat ‘schaamhaar op je bakkes’ weg te snoeien
  PREMIUM
  Column Willem van Dam

  Iemand informeer­de of het geen tijd werd om dat ‘schaamhaar op je bakkes’ weg te snoeien

  Waarom weet ik niet meer, maar ooit – het zal zo’n twintig jaar geleden zijn – besloot ik dat ik een baard wilde. Een mooie volle baard. Net zo een als die van Jan, Pier, Tjoris en Corneel die ‘te kaapr’n’ gingen varen. En zie: na een paar dagen al moest ik mij een baardtrimmer aanschaffen om het pluizige gewas op mijn kaken enigszins in goede banen te leiden.

Columns