Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Feestje

Column Willem van Dam,,Wat zullen we dit keer met m’n verjaardag doen?’’ Mevrouw Van Dam keek me vragend aan. Ze had duidelijk geen zin in wéér een huis vol visite. Zó’n gedoe allemaal. Bovendien, waar laten we de meute? Ons huis is niet klein uitgevallen, maar onze familie en vriendenkring evenmin. En zie je ons weer zitten, met z’n allen, braaf in een kringetje - een kop koffie en een taartje op schoot. Saai toch?

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Blaftaks
  PREMIUM
  Column Willem van Dam

  Blaftaks

  Een hondenbaan? Welnee meneer, integendeel, het is een prachtbaan; ‘je bent lekker vrij en je komt nog eens onder de mensen'. Jaren geleden mocht ik voor een reportage voor deze krant een poosje meelopen met een controleur der hondenbelastingen te Vlissingen. Voor de grootste en gemeenste Duitse herder was hij niet bevreesd, de blaf van een bouvier herkende hij al van verre en geen illegale teckel bleef voor hem verborgen. In één jaar tijd betrapte hij maar liefst 114 ‘zwarte’ blaffers - wat zeg je me daarvan?
 2. De allerbeste
  PREMIUM
  COLUMN WILLEM VAN DAM

  De allerbeste

  Een piepklein boekje is het. Met een harde kaft. Het heet Papa, bedankt, was in mijn boekenkast aan de wandel gegaan en had zich onder een dun laagje stof achter de brede ruggen van de driedelige Dikke van Dale verstopt. Het kwam tevoorschijn, toen ik tijdens een potje Scrabble een dreigend handgemeen de kop probeerde in te drukken door de juiste spellingswijze van een veel punten scorend woord (rinocerossen of rhinocerosssen?) in de Van Dale op te zoeken.

Columns