Willem van Dam.
Volledig scherm
PREMIUM
Willem van Dam. © Joost Hoving

‘Echte Zeeuwse’, zeggen we er altijd bij

COLUMN WILLEM VAN DAMDoen we vaak. Als we naar familie, vrienden of kennissen buiten de provincie gaan, nemen we meestal een paar verse bolussen mee. Vinden ze lekker. Dan hummen ze ‘mmmm’ en beginnen ze naar hun oor te zwaaien. ‘Mmmm’. En hup, daar zetten ze  hun tanden weer in de gebitsverwoestende zoeternij. ‘Echte Zeeuwse’, zeggen we er altijd bij. Alsof ze daardoor nóg lekkerder gaan smaken.

 1. Slechts twintig schamele puntjes verdiend
  PREMIUM
  Column Willem van Dam

  Slechts twintig schamele puntjes verdiend

  Verrassing: trof ik zo maar op mijn facebookpagina een uitnodiging aan om aan consumentenonderzoekjes mee te doen. De uitnodiging was vooral gericht aan (oudere) heren die graag tot wel zo’n 300 euro per maand willen bijverdienen. Driehonderd euro! Zo’n buitenkansje laat je niet snel lopen. Zeker niet als je zojuist de afrekening van het energiebedrijf en een aanslag van de Belastingdienst van de deurmat hebt geraapt.
 2. Zij schonk mij een glimlach, ik haar een cassis
  PREMIUM

  Zij schonk mij een glimlach, ik haar een cassis

  Zij dronk cassis, ik stond bij de flipperkast stoer te doen, uit de jukebox klonk Dear Ann van de George Baker Selection. Daar, in de Ganzebar aan de Goese Grote Markt, zagen we elkaar voor het eerst. Niet veel later, het was op een zaterdagavond, troffen we elkaar opnieuw, in De Korenbeurs in Kortgene, destijds een bekende danstent. Zij danste sierlijk, ik deed een poging daartoe. Zij schonk mij een glimlach, ik haar nog een glaasje cassis. Afijn, zo is het gekomen.
 1. Ik lijk inmiddels op Dion Graus. Hier is sprake van een noodgeval!
  PREMIUM
  column willem van dam

  Ik lijk inmiddels op Dion Graus. Hier is sprake van een noodgeval!

  Nee, ik ga het niet hebben over de scheve schaats van CDA-minister Hoekstra; over minister De Jonge (óók CDA) die zich zonder mondkapje vertoonde in een winkel; over minister Grapperhaus (CDA) die zich op zijn bruiloft een slag in de rondte knuffelde; over D66-kopstuk Jetten die net deed alsof ie niet wist dat de sportscholen ook voor hém gesloten zijn; over onze vorst + gemalin + kroost die ondanks alle coronaperkingen doodleuk op vakantie gingen. Daarover is al genoeg gezegd en geschreven. En daarover zal in deze verkiezingstijd nog genoeg gezegd en geschreven worden.