Volledig scherm
Maarten Wynants © BELGA

Wynants en Lawless na val uit BinckBank Tour

Chris Lawless en Maarten Wynants zijn halverwege de koers afgestapt in de tweede etappe van de BinckBank Tour. De twee wielrenners kwamen ten val en konden niet verder. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht ter controle.

Volgens Team Ineos heeft Lawless vermoedelijk geen blijvende schade opgelopen. ,,Hij is in orde en onderweg om gecheckt te worden", twitterde de ploeg.

De Belg Wynants, die rijdt voor Jumbo-Visma, heeft volgens zijn team een schouder uit de kom. Hij wordt daarvoor in het ziekenhuis behandeld.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’