Volledig scherm
Annemarie Worst. © BELGA

Worst en Iserbyt winnen veldrit in Kruibeke

Annemarie Worst heeft de veldrit van Kruibeke gewonnen. De Europees kampioene ging er al in de eerste ronde vandoor en werd niet meer teruggehaald. Bij de mannen was de Belg Eli Iserbyt de sterkste.

Worst is de derde Nederlandse winnares in de Ethias Cross, een reeks van losse veldritten. Alvarado won in Meulebeke, Maud Kaptheijns was de beste in Eeklo. Met Yara Kastelijn als tweede en Ceylin del Carmen Alvarado als derde was het podium geheel Nederlands. Thalita de Jong maakte haar rentree na lang blessureleed na een val in 2017.

Iserbyt pakte in Kruibeke zijn derde zege. De 21-jarige renner won in september beide wereldbekerwedstrijden in de Verenigde Staten. Hij bleef zijn landgenoten Toon Aerts en Quinten Hermans voor. 

Volledig scherm
Eli Iserbyt. © BELGA
  1. Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’
    Zonneveld, Wuyts & De Cauwer

    Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’

    Nog vier nachtjes slapen en dan begint het klassieke voorjaar met de Omloop Het Nieuwsblad. In de podcast van het Vlaamse programma De Tribune wordt er alvast vooruit gekeken – op de klassiekers, op het fenomeen Remco Evenepoel en op de vraag hoe Mathieu van der Poel te stoppen is. Namens Sporza schoof de vaste commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer aan, namens AD Sportwereld Thijs Zonneveld.