Volledig scherm
Annemiek van Vleuten op weg naar de zege in LBL. © Cor Vos

WorldTour schrapt klassiekers voor vrouwen

De wielerwedstrijden Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik voor vrouwen staan komend seizoen niet meer op de kalender van de WorldTour.

Beide klassiekers voldeden dit jaar niet aan de eisen van de WorldTour, die voorschrijven dat een koers minimaal 45 minuten live op televisie te volgen moet zijn. Organisator ASO en de Belgische televisiezender RTBF hebben al laten weten dat ze volgend jaar ook geen rechtstreekse uitzending gaan verzorgen.

Volledig scherm
Anna van der Breggen wint de Waalse Pijl. © Getty Images

,,Ik vind het heel jammer dat ASO, RTBF en de politiek hier niet voor kunnen zorgen", vertelde Tom Van Damme, de voorzitter van de Belgische wielerbond aan Direct Vélo. ,,Ik begrijp niet waarom niemand hierin wil investeren. Dit is betreurenswaardig voor de sponsors van het vrouwenwielrennen.”

Anna van der Breggen won dit seizoen voor de vijfde keer de Waalse Pijl. Annemiek van Vleuten schreef Luik-Bastenaken-Luik op haar naam.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’