Mads Pedersen.
Volledig scherm
Mads Pedersen. © AFP

Wereldkampioen Pedersen verlaat Parijs-Nice

Wereldkampioen Mads Pedersen (Trek-Segafredo) laat zaterdag de zevende en laatste etappe van Parijs-Nice schieten. De Deense wielrenner accepteert naar eigen zeggen ,,het besluit van de Deense overheid", die vanwege het oprukkende coronavirus alle Denen heeft gevraagd om zo snel mogelijk terug te keren naar eigen land.

,,De beslissing is genomen in overleg met het team", legde Pedersen uit. ,,Mijn land heeft gevraagd zo snel mogelijk terug te keren en ik respecteer dat besluit. Ik vind het jammer om mijn teamgenoten te moeten achterlaten, maar ik geloof dat we in deze situatie de overheden moeten respecteren. Ik hoop dat we de mensen door te koersen de afgelopen dagen nog een beetje verstrooiing hebben kunnen bieden."

De 24-jarige Pedersen reed een anonieme Parijs-Nice en stond 76e in de tussenstand. Na de zesde etappe besloot Israel Start-Up Nation de 'Koers naar de Zon' voor gezien te houden. Eerder koos Bahrain-McLaren er al voor niet meer te starten in de zesde etappe. Jumbo-Visma, Astana, Mitchelton-Scott, Movistar, CCC, UAE Emirates en Team Ineos lieten vanwege het coronavirus de Franse rittenkoers helemaal aan zich voorbijgaan.