Volledig scherm
PREMIUM
Thijs Zonneveld © AD

Voor Roglic is alles beter dan stofzuigen

ColumnColumnist Thijs Zonneveld ziet dat het Primoz Roglic helemaal niks kan schelen als hij deze Vuelta wordt aangevallen. De voormalig schoonmaker maalt altijd door op zijn fiets, als het sneeuwt, Nibali hem uitkaffert of Valverde zijn kont uit zijn zadel licht. 

En toen, na de zoveelste klap, na de zoveelste blessure en na de zoveelste tegenslag, nokte hij ermee. Die zeventiende plekken wogen niet op tegen ál die opofferingen. Dat schansspringen kon hem gestolen worden. Primoz Roglic werd schoonmaker. Zijn specialiteit: kantoorpanden. Stond-ie ’s avonds laat in zijn dooie uppie in een of andere muffe vergaderzaal met een stofzuiger en een duizenddingendoekje in zijn handen. Dat was weer eens wat anders dan van een schans af vliegen. 

  1. Van Vleuten wil nu regenboogtrui die ze ‘het hele jaar kan showen’
    WK in Yorkshire

    Van Vleuten wil nu regenboog­trui die ze ‘het hele jaar kan showen’

    Na ruim twee weken van relatieve rust verdedigt Annemiek van Vleuten dinsdag in Yorkshire bij de WK wielrennen haar wereldtitel op de individuele tijdrit. Het is haar eerste hoofddoel, maar voor de Wageningse wacht vier dagen later in de wegrace een misschien nog wel grotere uitdaging. Dan is de prijs een regenboogtrui die je het hele jaar kunt showen. ,,Ik ga voor allebei, maar als ik moet kiezen dan is het toch die laatste.”