Volledig scherm
Jonas Vingegaard droeg zijn ritwinst op aan de maandag overleden Bjorg Lambrecht. © photo: Cor Vos

Vingegaard na ritwinst leider in Ronde van Polen

Wielrenner Jonas Vingegaard heeft de zesde etappe van de Ronde van Polen gewonnen. De 22-jarige Deen van Jumbo-Visma was de sterkste in de koninginnenrit over 160 kilometer van Zakopane naar Koscielisko.

Vingegaard boekte niet alleen zijn eerste profzege. Hij nam de leiding in het algemeen klassement over van de Duitser Pascal Ackermann. Vingegaard heeft in het algemeen klassement nu een voorsprong van 4 seconden op Pavel Sivakov van Team Ineos.

Vingegaard was aan de finish de snelste van een kopgroep van drie renners. De Rus Pavel Sivakov eindigde als tweede, vlak voor de Australiër Jai Hindley van Team Sunweb.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’