Volledig scherm
Francisco Ventoso. © epa

Ventoso (36) blijft wielerploeg trouw

De Spaanse wielrenner Francisco Ventoso rijdt in 2019 in dienst van CCC, de opvolger van BMC. De 36-jarige Ventoso zal ook bij die ploeg fungeren als wegkapitein én steun en toeverlaat van kopman Greg Van Avermaet.

,,Ventoso is bezig aan zijn vijftiende seizoen als prof en er zijn weinig renners in het peloton met zijn ervaring. Hij heeft de afgelopen twee jaar bewezen een uitstekende wegkapitein en mentor voor de jonge renners te zijn'', aldus manager Jim Ochowicz.

Ventoso heeft een aardig palmares opgebouwd met 27 profoverwinningen, waaronder twee ritten in de Ronde van Italië, één in de Ronde van Spanje en de semi-klassieker Parijs-Brussel.

  1. Titelverdediger Valgren rekent op steun ervaren ploeg in Gold Race

    Titelverde­di­ger Valgren rekent op steun ervaren ploeg in Gold Race

    Wielerploeg Dimension Data herbergt zondag in de Amstel Gold Race het complete podium van de editie van vorig jaar. De Deen Michael Valgren, vorig jaar zegevierend, kwam over van Astana. Roman Kreuziger werd vorig jaar nog tweede namens Mitchelton-Scott en de Italiaan Enrico Gasparotto derde in het shirt van Bahrain. De Tsjech en de Italiaan stapten deze winter over naar het Zuid-Afrikaanse team waarvoor ook Tom-Jelte Slagter morgen in actie zal komen.