Volledig scherm
© BELGA

Veel tranen bij afscheid van overleden wielrenner Lambrecht

FotoserieIn de Belgische plaats Knesselare is vandaag in de Sint-Willibrorduskerk afscheid genomen van de vorige week overleden wielrenner Bjorg Lambrecht. Voor de plechtigheid voor de 22-jarige renner van Lotto-Soudal kwamen veel mensen naar de Belgische plaats. 

Buiten bij de kerk was daarom een groot scherm geplaatst waar enkele honderden mensen naar keken. Vijf ploeggenoten en oud-ploegmaat Andre Greipel droegen de kist.

“We hebben een groot wielertalent verloren”, verklaarde bondsvoorzitter Tom Van Damme. “Maar vandaag gaan mijn gedachten vooral uit naar de familie en de ouders, die hun zoon verloren hebben. In België hebben we recent verschillende renners verloren. Maar bij Bjorg heeft het noodlot echt toegeslagen. Was hij een meter verder gevallen, dan waren we hier nu niet.”

Het klimtalent viel vorige week maandag tijdens de derde etappe van de Ronde van Polen. Hij overleed aan de gevolgen van een grote scheur in zijn lever.

Lambrecht werd vorig jaar tweede op het WK voor beloften. Hij beleefde dit seizoen zijn doorbraak met hoge klasseringen. Zo eindigde hij als zesde in de Amstel Gold Race en werd vierde in de Waalse Pijl.

Volledig scherm
© Photo News
Volledig scherm
© BELGA
Volledig scherm
© BELGA
Volledig scherm
© BELGA
Volledig scherm
© BELGA
Volledig scherm
© BELGA
Volledig scherm
© BELGA
  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’