Volledig scherm
© Cor Vos

Van Vleuten voelt geen extra druk in Giro Rosa

Annemiek van Vleuten voelt geen extra druk nu ze als titelverdedigster aan de start verschijnt van de Giro Rosa, de grootste internationale etappekoers voor vrouwen. ,,Het is voor mij gewoon een geweldig mooie koers waar kansen liggen om te winnen”, zegt ze op haar eigen website. Vrijdag start de wedstrijd met een ploegentijdrit in Cassano Spinola, een dorpje tussen Milaan en Genua.

,,Ik heb ook niet echt het gevoel dat ik mijn titel ga verdedigen”, vervolgt Van Vleuten. ,,Maar er liggen zeker kansen om te winnen. Mijn team en ik nemen de ervaring mee van vorig jaar en dat is een voordeel. In 2017 was een hoge eindklassering ons voornaamste doel, maar toen waren we nog vrij onervaren. Dat is nu anders. We weten sinds 2018 hoe het is en wat het van ons vraagt om te winnen. Dat geeft me veel zelfvertrouwen.”

Na de ploegentijdrit volgen negen etappes, onder meer met aankomsten bergop en een individuele klimtijdrit. ,,Het is onze langste etappekoers, tien dagen op een rij en zonder rustdag”, aldus Van Vleuten. ,,Ook is het onze zwaarste koers wat betreft het parcours. Bovendien is het de wedstrijd met ‘by far’ de meeste hoogtemeters die we moeten overwinnen. Het wordt pittig. Maar er zijn ook genoeg rensters die voor een dagoverwinning willen gaan, dus ik verwacht vanaf dag één spektakel.”