Van der Poel troeft wereldkampioenen af in Lenzerheide

SamenvattingMathieu van der Poel heeft in Lenzerheide opnieuw een wereldbekerwedstrijd mountainbiken op zijn naam geschreven. Hij troefde de Zwitser Nino Schurter, die in eigen land reed, op knappe wijze af.

Schurter, die op 25 seconden van Van der Poel over de finish kwam, won de afgelopen vier edities van het WK. Het laatste WK, vorig jaar september, vond eveneens in Lenzerheide plaats. Van der Poel eindigde toen als derde.

Achter Van der Poel en Schurter kwam Mathias Flückiger, eveneens uit Zwitserland, als derde binnen. Van der Poel had het een paar ronden erg lastig van de luid aangemoedigde Schurter. In de vijfde ronde, van de in totaal zes, versnelde Van der Poel op indrukwekkende wijze en hij werd niet meer bijgehaald.

Volledig scherm
Mathieu van der Poel. © ANP

Voor Van der Poel is het zijn derde zege in een wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Vorige week was hij de beste in het Italiaanse Val di Sole en de Europees kampioen zegevierde ook in Nove Mesto.

Bij de vrouwen eindigde Anne Terpstra als tweede.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’