Volledig scherm
Anna van der Breggen (links). © photo: Cor Vos

Van der Breggen wint Ronde van Californië voor tweede keer in haar carrière

Anna van der Breggen heeft voor de tweede keer in haar carrière de Ronde van Californië gewonnen. De kopvrouw van Boels-Dolmans zag haar leidende positie in de afsluitende rit van Santa Clarita naar Pasadena niet meer in gevaar komen. De etappeoverwinning ging naar de Italiaanse Elisa Balsamo.

Van der Breggen had het fundament voor de eindzege gelegd in de eerste etappe in Ventura. In de tweede etappe van vrijdag naar Mount Baldy liet ze de zege aan haar ploeggenote Katie Hall. In de afsluitende derde rit kwam de wereldkampioene in het peloton over de streep. De 29-jarige Van der Breggen won de Ronde van Californië eerder in 2017.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’