Wout van Aert.
Volledig scherm
Wout van Aert. © photo: Cor Vos

Van Aert gooit planning om door coronavirus en rijdt Omloop Het Nieuwsblad

RentreeWout van Aert gaat zaterdag al zijn rentree op de weg maken. Dat maakt zijn ploeg Team Jumbo-Visma bekend. Van Aert zou eigenlijk zijn wegseizoen starten tijdens Strade Bianche op 7 maart, maar zijn ploeg houdt er rekening mee dat de Italiaanse wedstrijd wordt geschrapt wegens het coronavirus.

Na Strade Bianche zou Van Aert ook de GP Industria & Artigianato en Milano-San Remo rijden in voorbereiding op de Vlaamse wielerklassiekers. Vanwege het coronavirus, dat ook Italië heeft bereikt, is het echter onzeker of die wielerwedstrijden wel door zullen gaan.

,,Van Aert stond oorspronkelijk niet opgesteld in de Omloop. Team Jumbo-Visma anticipeert met zijn deelname op een eventuele annulering van andere koersen op zijn programma. Voorkomen wordt zo dat zijn seizoensstart noodgedwongen pas over een maand zou zijn", zo laat de ploeg weten. 

Van Aert, die tijdens de Tour de France van vorig jaar ernstig geblesseerd raakte nadat hij een dranghek raakte, wordt zaterdag tijdens zijn rentree vergezeld door Amund Jansen, Mike Teunissen, Pascal Eenkhoorn, Taco van der Hoorn, Maarten Wynants en Bert-Jan Lindeman. Van Aert neemt de plek van Tom Leezer in. ,,Ik kijk ernaar uit om zaterdag te starten met dit sterke team", liet Van Aert, die eind vorig jaar wel al zijn rentree maakte in het veld, weten op Twitter.

  1. Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Door het uitstel van onder meer de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus kijkt de Nederlandse coureur inmiddels anders tegen zijn planning aan. Deelname aan de Tour de France is dit jaar ineens een optie, mits het jaarlijkse wielerspektakel komende zomer toch doorgang kan vinden en zijn ploeg Alpecin-Fenix een wildcard kan bemachtigen.