Volledig scherm
Ceylin del Carmen Alvarado. © BELGA

Tweede Superprestigezege veldrijdster Alvarado

Veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado heeft haar tweede zege geboekt in de Superprestige. In Ruddervoorde reed de 21-jarige Rotterdamse van Corendon-Circus van start tot finish aan de leiding. Ze heroverde ook de koppositie in de wedstrijdenreeks.

Alvarado nam de leiding in het klassement over van haar landgenote Yara Kastelijn, die als vijfde eindigde. Sanne Cant, de Belgische wereldkampioene, bereikte op het modderige parcours als tweede de finish, de Amerikaanse Katie Compton werd derde.

Voor Alvarado was het al de vierde overwinning van dit seizoen. ,,Ik had een goede start en voelde me best goed. Ik hoorde dat er achter me gevallen was en ben gewoon vol doorgegaan”, vertelde de winnares, die eerder in de Superprestigecross van Gieten een vergelijkbaar machtsvertoon had getoond. ,,Ik ben blij dat ik weer aan de leiding ga. Dit is een mooi klassement en ik sta nu een paar punten voor. Dat geeft een lekker gevoel.”

Ook geeft het vertrouwen met het oog op het EK, volgende week in het Italiaanse Silvelle. ,,Het geeft vertrouwen, maar ik start er niet bij de elitevrouwen, maar bij de beloften. Dit is mijn laatste kans en die wil ik nog eens grijpen. Ik moet er gewoon vol voor gaan.”