Volledig scherm
© AFP

Teunissen steviger in leiderstrui na ritzege

Mike Teunissen heeft zijn leidende positie in de Vierdaagse van Duinkerke verstevigd. De 26-jarige wielrenner van Jumbo-Visma won de vijfde rit na 181,5 kilometer in Cassel. Teunissen versloeg de Fransman Clément Venturini in de sprint. Amund Grøndahl Jansen van Jumbo-Visma eindigde als derde.

Teunissen heeft met nog één etappe te gaan een voorsprong van 14 seconden op zijn ploeggenoot Jansen. De Belg Jens Keukeleire volgt op 22 seconden .

Het is de vierde etappezege van de Nederlandse ploeg in Duinkerke. Eerder won sprinter Dylan Groenewegen drie ritten. Zondag is de laatste etappe van Roubaix naar Duinkerke.

Volledig scherm
© AFP
  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’