Volledig scherm
Teunissen (r) en Groenewegen. © photo: Cor Vos

Teunissen bekroont eindwinst in Duinkerke met tweede ritzege

Jumbo-Visma heerstDe Vierdaagse van Duinkerke werd volledig beheerst door Jumbo-Visma. In de zesde etappe, de slotrit, werd die heerschappij opnieuw bevestigd: Mike Teunissen pakte dankzij zijn tweede ritzege ook de eindoverwinning, terwijl Dylan Groenewegen (winnaar van de eerste drie etappes) tweede werd. 

Alsof dat niet genoeg was werd Amund Grondahl Jansen van de Nederlandse ploeg ook nog tweede in het eindklassement, op 24 seconden van ploeggenoot Teunissen. Jens Keukeleire werd derde op 32 tellen. De slotetappe werd dus ook gewonnen door Teunissen, die zaterdag ook de vijfde etappe had gewonnen. Hij versloeg op de slotdag ploeggenoot Groenewegen en Timothy Dupont.

Enkel de vierde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke (die zes dag duurt) werd niét gewonnen door Jumbo-Visma. Bryan Coquard (Vital Concept) won toen, voor Clément Venturini en Teunissen. Diezelfde Venturini dacht in rit twee te zegevieren, maar werd gedeclasseerd vawege onreglementair sprinten. Jumbo-Visma eindigt de Franse rittenkoers dus met vijf dagzeges én de eerste en tweede plek in het eindklassement. 

,,Volgens mij is het een mooie finishfoto geworden’', lachte Teunissen na het één-tweetje in de slotrit.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’