Volledig scherm
Bjorg Lambrecht (hier rechts op de foto) met zijn teamgenoten voor de tweede etappe van de Ronde van Polen. © BELGA

Teamgenoten van overleden Lambrecht toch van start in Ronde van Polen

Lotto Soudal, de ploeg van de omgekomen renner Bjorg Lambrecht (22), gaat van start tijdens de vierde etappe van de Ronde van Polen. De ploeg maakte vanochtend bekend dat te doen om Lambrecht eer te bewijzen.

De vierde etappe van de Ronde van Polen wordt dinsdag geneutraliseerd. De renners rijden gezamenlijk naar de finish, maar de rit zal geen winnaar opleveren. Lotto Soudal komt als eerste ploeg over de finish.

Maandag overleed Lambrecht aan de gevolgen van een zware val in de derde etappe. Lambrecht smakte halverwege de rit over 150 kilometer van Chorzów naar Zabrze tegen het asfalt. De Belg moest eerst gereanimeerd worden voordat hij met een helikopter naar een ziekenhuis kon worden gebracht. Volgens Poolse media viel Lambrecht tegen een betonnen rioolbuis.

Lambrecht was een groot Belgisch klimtalent en hij werd vorig jaar tweede op het WK voor beloften. Hij beleefde dit seizoen zijn doorbraak met hoge klasseringen. Zo eindigde hij als zesde in de Amstel Gold Race en werd hij vierde in de Waalse Pijl.

Ook aan de start van ‘Draai van de Kaai’ werd maandag stilgestaan bij het overlijden van Bjorg Lambrecht:

Lotto Soudal on Twitter

As a tribute to Bjorg, Lotto Soudal will take the start in the neutralised stage four of the @Tour_de_Pologne today.

Volledig scherm
Bjorg Lambrecht vorige maand. © Cor Vos