Gonzalo Serrano bleef het peloton voor.
Volledig scherm
Gonzalo Serrano bleef het peloton voor. © photo: Cor Vos

Serrano verrast favorieten in de Ruta del Sol, Fuglsang blijft leider

Gonzalo Serrano heeft in de Ruta del Sol de etappe van Sevilla naar Iznájar gewonnen. De 25-jarige Spanjaard sprong in de laatste kilometer weg uit het peloton en wist de favorieten nipt voor te blijven. Jakob Fuglsang blijft leider.

Taco van der Hoorn gaf het begin van de etappe kleur. De renner van Jumbo-Visma reed samen met Mathew Holmes (Lotto-Soudal), Alexis Gougeard (AG2R) en Juan Felipe Osorio (Burgos-BH) aan de leiding, maar werd met nog zo'n twintig kilometer te gaan teruggepakt door het peloton. In de heuvelachtige slotfase begon een uitgedund peloton aan de lastige laatste kilometer.

Gonzalo Serrano reageerde in die laatste kilometer op een aanval van een Movistar-renner. De Spanjaard, onlangs winnaar van het bergklassement in de Ronde van Valencia, trok stevig door en zag op de steile muur niemand meer in zijn buurt komen. Juan José Lobato won op enkele tientallen meters achterstand de sprint van het peloton, maar dat was voor de tweede plaats. Dylan Teuns eindigde als derde.

Fuglsang finishte als zesde en blijft leider. De Deen schreef woensdag de openingsetappe op zijn naam door vluchtmakker Mikel Landa te verslaan.

Jakob Fuglsang blijft leider.
Volledig scherm
Jakob Fuglsang blijft leider. © photo: Cor Vos
Taco van der Hoorn maakte deel uit van de vlucht van de dag.
Volledig scherm
Taco van der Hoorn maakte deel uit van de vlucht van de dag. © photo: Cor Vos
  1. Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Door het uitstel van onder meer de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus kijkt de Nederlandse coureur inmiddels anders tegen zijn planning aan. Deelname aan de Tour de France is dit jaar ineens een optie, mits het jaarlijkse wielerspektakel komende zomer toch doorgang kan vinden en zijn ploeg Alpecin-Fenix een wildcard kan bemachtigen.