Fabio Jakobsen sprint in de 107de Scheldeprijs naar de winst.
Volledig scherm
Fabio Jakobsen sprint in de 107de Scheldeprijs naar de winst. © photo: Cor Vos

Scheldeprijs en Brabantse Pijl vinden in oktober plaats

Twee weken geleden maakte de UCI de nieuwe wielerkalender bekend. Voor de Scheldeprijs en Brabantse Pijl was nog geen datum geprikt, maar nu wel. De Brabantse Pijl wordt op 7 oktober verreden, de Scheldeprijs volgt een week later.

Daarmee vindt de Scheldeprijs op dezelfde dag plaats als Dwars door Vlaanderen, maar de kans is aanwezig dat laatstgenoemde wedstrijd dit jaar geen doorgang vindt, zo liet de organisatie eerder al doorschemeren. 

Vorige week werd de World Tour-kalender gepresenteerd. Vandaag werden ook de lager geclassificeerde wedstrijden op de kalender geplaatst. Het 'nieuwe’ wielerseizoen gaat op 2 juli van start met de Sibiu Cycling Tour. Later in de maand staan de Ronde van Qinghai Lake, Ronde van Burgos en Ronde van Portugal gepland. Op 1 augustus vindt met de Strade Bianche de eerste World Tour-wedstrijd plaats.

De UCI herhaalt dat kalenderwijzigingen mogelijk blijven. ,,Maar dit is wel een mooie stap richting de terugkeer van de wielercompetities", zegt voorzitter David Lappartient.