Volledig scherm
UCI © EPA

Rwanda in de race voor WK wielrennen 2025

Rwanda heeft zich officieel kandidaat gesteld voor de organisatie van de WK wielrennen op de weg in 2025. Vertegenwoordigers van de Rwandese regering en Ferwacy, de nationale wielerbond, overhandigden in Aigle hun plannen aan de internationale wielerunie UCI.

Rwanda kan het eerste Afrikaanse land worden dat de WK wielrennen huisvest. Het land heeft inmiddels tien jaar ervaring met de organisatie van de Ronde van Rwanda. Ferwacy investeert ook fors in de ontwikkeling van het jeugdwielrennen.

De UCI deed ruim een jaar geleden een oproep aan de Afrikaanse landen om de WK wielrennen op de weg in 2025 binnen te halen. “De organisatie van het vlaggenschip van de UCI in Afrika in 2025 zal een belangrijke stap vooruit zijn in de groeiende populariteit van onze sport”, lichtte UCI-voorzitter David Lappartient destijds toe.

De komende zes WK’s op de weg vinden plaats in Engeland (Yorkshire), Zwitserland (Martigny), België (Leuven), Australië (Wollongong), Schotland (Glasgow) en opnieuw Zwitserland (Zürich).

  1. Van Vleuten wil nu regenboogtrui die ze ‘het hele jaar kan showen’
    WK in Yorkshire

    Van Vleuten wil nu regenboog­trui die ze ‘het hele jaar kan showen’

    Na ruim twee weken van relatieve rust verdedigt Annemiek van Vleuten dinsdag in Yorkshire bij de WK wielrennen haar wereldtitel op de individuele tijdrit. Het is haar eerste hoofddoel, maar voor de Wageningse wacht vier dagen later in de wegrace een misschien nog wel grotere uitdaging. Dan is de prijs een regenboogtrui die je het hele jaar kunt showen. ,,Ik ga voor allebei, maar als ik moet kiezen dan is het toch die laatste.”