Volledig scherm
© Cor Vos

Ruggenmergletsel voor baanrenster Vogel na heftig ongeval

De Duitse baanwielrenster Kristina Vogel is bij een trainingsongeval zwaargewond geraakt. De tweevoudig olympisch- en twaalfvoudig wereldkampioene uit Erfurt kwam in botsing met een andere wielrenner tijdens een baantraining in Cottbus.

De Duitse wielerbond BDR meldde dat de 27-jarige Vogel in Berlijn een operatie moet ondergaan. ,,We maken ons grote zorgen om Kristina, het ziet er heel slecht uit'', liet bondstrainer Detlef Uibel weten.

Vogel werd na haar val op de betonnen wielerpiste met diverse breuken afgevoerd naar een ziekenhuis in Cottbus maar daarna overgebracht naar Berlijn. De Duitse bond liet vanavond weten dat ze zwaar ruggenmergletsel heeft opgelopen. Haar manager Jörg Werner hield het bij een korte mededeling: ,,Ze is zwaargewond.'' Vogel zou onmiddellijk een operatie moeten ondergaan, verdere details werden niet bekendgemaakt.

Vogel veroverde eerder dit jaar bij de WK in Apeldoorn haar vierde wereldtitel op het onderdeel sprint. In 2009 had ze ook al een zwaar ongeval waarna ze twee dagen in coma lag. Drie jaar later veroverde ze met Miriam Welte in Londen de olympische titel op het onderdeel teamsprint. Weer vier jaar later pakte ze in Rio de titel op de sprint.