Volledig scherm
Domenico Pozzovivo © BSR Agency

Pozzovivo breekt arm en been bij trainingsrit

Domenico Pozzovivo heeft bij een trainingsrit in de buurt van Cosenza in Italië een arm en een been gebroken. De 36-jarige wielrenner van Bahrain-Merida was in voorbereiding op de Vuelta, die op 24 augustus begint. 

Pozzovivo, die nog in het ziekenhuis ligt, zou als kopman van Bahrain-Merida meedoen aan de Ronde van Spanje. Pozzovivo werd vorige week nog twaalfde in de Ronde van Polen. Eerder dit seizoen hielp hij Vincenzo Nibali aan een tweede plaats in de Giro, waarin hij zelf negentiende werd.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’