Volledig scherm
© BSR Agency

Ploeggenoten van Lambrecht blijven in Polen

video Alle ploeggenoten van de maandag aan de gevolgen van een valpartij overleden wielrenner Bjorg Lambrecht gaan woensdag van start in de vijfde etappe van de Ronde van Polen.

De ploegleiding had na de geneutraliseerde rit van dinsdag, waarin niet gekoerst werd om de winst en de renners van Lotto-Soudal voor de rest uit de finish passeerden, de keuze aan hen gelaten.

Sander Armée, Carl Fredrik Hagen, Tomasz Marczynski, Harm Vanhoucke, Jelle Wallays en Enzo Wouters hebben besloten in de wedstrijd te blijven. De vijfde etappe voert woensdag van Wieliczka naar Bielsko-Biala.

Volledig scherm
Lotto-Soudal in Polen. © BSR Agency
  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’