Volledig scherm
© AFP

Nieuwe wielerkoers in Saoedi-Arabië: ‘Mooi voor renners én tv-kijkers’

De wielerkalender wordt uitgebreid met een etappekoers in Saoedi-Arabië. De ASO, het Franse sportbedrijf dat onder meer de Tour de France organiseert, heeft een vijfdaagse rittenkoers in en om de Saoedische hoofdstad Riyad opgezet. 

De eerste Ronde van Saoedi-Arabië wordt gehouden van 4 tot en met 8 februari 2020. Een week later staat een etappekoers in buurland Oman op het programma.

De nieuwe ronde heeft een 2.1-status gekregen op de kalender van de internationale wielerfederatie UCI, wat betekent dat maximaal de helft van het deelnemersveld uit renners van de WorldTour-ploegen mag bestaan. Verder doen coureurs van procontinentale, continentale en nationale teams mee.

,,Deze nieuwe ronde is niet alleen een spannende organisatorische uitdaging, maar ook een mooie wedstrijd voor een grote groep renners én voor de tv-kijkers, die nieuwe landschappen kunnen ontdekken", zegt directeur Yann Le Moenner van de ASO. ,,Voor ons is dit ook een mooie gelegenheid om bij te dragen aan de ontwikkeling van het wielrennen in het koninkrijk."