Volledig scherm
Michael Matthews © BSR Agency

Matthews na afhaken Dumoulin: Ik ben totaal teleurgesteld

Michael Matthews is van slag door de mededeling van zijn kopman Tom Dumoulin dat hij de Tour de France niet rijdt. De Australiër had zich weggecijferd en voorbereid op een knechtenrol, maar hij weet niet met welk idee hij de ronde moet gaan rijden. ‘’Ik ben zwaar teleurgesteld en totaal verward. Alles staat op zijn kop’', zei hij tegen de NOS.

Aan het begin van het seizoen was duidelijk dat Matthews Dumoulin zou helpen in de Tour de France. De gele trui zou het heilige doel zijn. ‘’Iwan Spekenbrink vertelde ons dat we zelf geen ambities moesten koesteren. We hebben ons voorbereid om in de beste mogelijke vorm Tom te steunen. Ik heb dit jaar niet getraind voor de eindsprint en ben niet bezig geweest voor mijn eigen kansen. Ik was in goede vorm voor het klimmen en de ploegentijdrit’', aldus de winnaar van de groene trui in 2017.

Matthews mocht zich dit jaar richten op de voorjaarsklassiekers en zou gaan voor de paarse puntentrui in de Ronde van Italië. ‘’Maar die plannen veranderden omdat Tom ook de Giro reed. En nu rijdt hij evenmin de Tour. Ik kan het niemand kwalijk nemen. Dat het zo loopt, kun je vooraf niet bedenken.’’