Volledig scherm
Mathieu van der Poel. © photo: Cor Vos

Mathieu van der Poel wil naar Vuelta

Hij is nog niet eens aan zijn crossseizoen begonnen, de klassiekers op de weg komen er nog aan en in de zomer is zijn grote doel de mountainbikewedstrijd op de Olympische Spelen. Maar Mathieu van der Poel heeft alweer een nieuw plan voor aankomend jaar: de Vuelta, die start in Nederland.

Volledig scherm
© BELGA

Door Daan Hakkenberg

,,Het is ter sprake gekomen. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik graag nieuwe uitdagingen heb,’’ zegt Van der Poel. ,,Een grote ronde kan de volgende nieuwe uitdaging zijn. Maar de focus ligt eerst op de Olympische Spelen eerst.’’

Van der Poel begint vandaag zijn crossseizoen met de Superprestige in Ruddervoorde, zijn grote doel is om in februari opnieuw wereldkampioen veldrijden te worden. Daarna stap Van der Poel over naar de weg. Afgelopen jaar kende hij met winst in onder meer Dwars door Vlaanderen, Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race een uiterst succesvol voorjaar.

In 2019 reed Van der Poel na zijn wegseizoen een serie wereldbekerwedstrijden op de mountainbike, waarbij hij voor het eerste Nino Schurter - achtvoudig wereldkampioen en olympisch kampioen - wist te kloppen. Aankomend jaar zal er voor Van der Poel ongeveer net zo uitzien, al kan het zijn dat het aantal wegwedstrijden wat wordt opgeschroefd.

Na de mountainbikewedstrijd op de Olympische Spelen (27 juli ) wil Van der Poel op 14 augustus dus ook graag in Utrecht aan de start van de Vuelta staan. De eerste drie etappes van de Ronde van Spanje worden in Nederland verreden. Corendon- Circus, de ploeg van Van der Poel die komt uit op het pro-continentale niveau, moet dan hopen op een wildcard van de Vuelta-organisatie.