Mathieu van der Poel en Wout van Aert krijgen dit jaar nog véél meer duels: ‘Ik wil ze allemaal winnen’

Het door Mathieu van der Poel gewonnen fraaie duel met Wout van Aert tijdens het WK veldrijden was een voorbode voor wat nog komen gaat. Dit wegseizoen rijden ze een vrijwel identiek programma. Met het halen van Parijs in de Tour als belangrijk ijkpunt voor Van der Poel.

 1. Rel duurt voort: ploeg Caleb Ewan dient klacht in bij UCI na omstreden fotofinish

  Rel duurt voort: ploeg Caleb Ewan dient klacht in bij UCI na omstreden fotofinish

  Wielerploeg Lotto-Dstny heeft een klacht ingediend bij de internationale federatie UCI tegen de uitslag van de GP Monseré, een eendagskoers in België die zondag werd verreden. Dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Volgens de ploeg heeft de jury ten onrechte op basis van de zogeheten fotofinish Gerben Thijssen aangewezen als winnaar. Thijssen kwam zij aan zij met Lotto-sprinter Caleb Ewan over de streep.
 2. Wilco Kelderman wil na 10 jaar af van hatelijke nul: ‘Dag dat ik weer wedstrijd win, gaat vast komen’
  PREMIUM

  Wilco Kelderman wil na 10 jaar af van hatelijke nul: ‘Dag dat ik weer wedstrijd win, gaat vast komen’

  In de tijd dat Wilco Kelderman (31) weg was, groeide Jumbo-Visma uit tot de beste ploeg van het peloton. In de Tirreno, zijn eerste koers na zijn terugkeer, hielp hij Primoz Roglic aan de eindzege. Afgezien van de val waardoor hij vroegtijdig naar huis moest, moet het een voorbode zijn voor de Giro. ,,Iedereen in het team is zo sterk. En Primoz is echt van buitengewone klasse.’’