Marianne Vos in de leiderstrui.
Volledig scherm
Marianne Vos in de leiderstrui. © photo: Cor Vos

Marianne Vos verliest leiderstrui in Ronde van Scandinavië, dubbelslag Cecilie Uttrup Ludwig

Marianne Vos zal de Ronde van Scandinavië niet winnen. De Nederlandse van Jumbo-Visma, de beste in de eerste drie etappes, moest de leiderstrui in de vijfde rit (127,4 kilometer van Vikersund naar Norefjell) afstaan. Op de slotklim van zo'n elf kilometer moest Vos de concurrentie laten gaan.

 1. Annemiek van Vleuten knalt met breuk in elleboog vanuit geslagen positie naar wereldtitel

  Annemiek van Vleuten knalt met breuk in elleboog vanuit geslagen positie naar wereldti­tel

  Ongeloof in Australië. Vanuit geslagen positie is Annemiek van Vleuten wereldkampioen geworden. De Nederlandse liep eerder deze week een breukje in haar elleboog op, werd vandaag tot twee keer toe gelost in de koers, maar in de slotkilometer sloot ze weer aan bij de kopgroep om daarna weg te sluipen en solo aan te komen. De Belgische Lotte Kopecky pakt het zilver, de Italiaanse Silvia Persico het brons.
 2. Mathieu van der Poel na bizarre hotelnacht voor de rechter: pubers hielden titelkandidaat uit slaap
  UPDATE

  Mathieu van der Poel na bizarre hotelnacht voor de rechter: pubers hielden titelkandi­daat uit slaap

  Mathieu van der Poel, een van de grote favorieten voor het goud in de WK-wegwedstrijd vandaag, gaf afgelopen nacht na 30 kilometer op. De kopman van de Nederlandse ploeg kende een bizarre aanloop naar de 266 kilometer lange koers in het Australische Wollongong. Hij werd de avond voor de wedstrijd na een incident in het hotel met luidruchtige kinderen gearresteerd en bracht de nacht door op het politiebureau. Van der Poel moet dinsdag voor een plaatselijke rechtbank verschijnen.