Een foto die is geplaatst door null (@floortjemackaij) op

Mackaij mist WK vanwege kaakbreuk na botsing met voetganger

Wielrenster Floortje Mackaij heeft haar kaak op twee plekken gebroken. Volgens haar team Sunweb mist zij hierdoor het wereldkampioenschap tijdrijden voor teams deze maand in Oostenrijk.

De 22-jarige Mackaij kwam gisteren tijdens de training in botsing met een voetganger en brak bij haar val haar kaak. Ze is vanochtend al geopereerd.
Mackaij won vorig jaar met haar ploeg de wereldtitel. Haar plek in het team zal worden ingenomen door de Duitse Liane Lippert.

Mackaij mist ook de Vuelta, zo bevestigde ze in een Instagram-post. ,,Het zal zwaar worden voor me de komende weken, omdat de tijdrit en de Vuelta mijn belangrijkste doelen waren dit jaar, maar ik weet zeker dat ik sterker terug kom.'' 

Volledig scherm
Floortje Mackaij. © photo: Cor Vos
Volledig scherm
Wielrenster Floortje Mackaij (Woerden) van Team Sunweb Naam fotograaf vermelden! © RV
  1. Titelverdediger Valgren rekent op steun ervaren ploeg in Gold Race

    Titelverde­di­ger Valgren rekent op steun ervaren ploeg in Gold Race

    Wielerploeg Dimension Data herbergt zondag in de Amstel Gold Race het complete podium van de editie van vorig jaar. De Deen Michael Valgren, vorig jaar zegevierend, kwam over van Astana. Roman Kreuziger werd vorig jaar nog tweede namens Mitchelton-Scott en de Italiaan Enrico Gasparotto derde in het shirt van Bahrain. De Tsjech en de Italiaan stapten deze winter over naar het Zuid-Afrikaanse team waarvoor ook Tom-Jelte Slagter morgen in actie zal komen.