Volledig scherm
© Cor Vos

Korevaar de snelste in tweede etappe Ronde van België

De Nederlandse wielrenster Jeanne Korevaar heeft de tweede etappe van de Ronde van België voor vrouwen gewonnen. De renster van WaowDeals Pro Cycling won na 109 kilometer de sprint in Herselt. 

De 21-jarige Korevaar hield het sprintende peloton net achter zich. De Zweedse Emilia Fahlin werd tweede, de Belgische Lotte Kopecky derde. Korevaars ploeggenote Anouska Koster eindigde als vierde. Kopecky behield de leiding in het algemeen klassement waarin Korevaar volgt op 9 seconden, Fahlin staat derde.

  1. Worst klopt Cant in Flandriencross

    Worst klopt Cant in Flandrien­cross

    Annemarie Worst heeft de Flandriencross voor vrouwen gewonnen, de wedstrijd in het Belgische Hamme die meetelt voor de DVV Trofee. De Nederlandse, onlangs gekroond tot Europees kampioene, won de sprint van een groep van zeven rensters. De Belgische wereldkampioene Sanne Cant finishte als tweede, haar landgenote Ellen Van Loy werd derde. Cant nam de leiding in het klassement over van de Belgische Kim Van de Steene die na een mislukte start nooit meer voorin kwam. Worst had in de voorlaatste ronde geconcludeerd dat een sprint onvermijdelijk was. ,,Niemand lukte het om weg te rijden. Daarom koos ik voor de tweede plek, ideaal om de sprint aan te gaan'', vertelde ze bij Sporza. Vanuit de laatste bocht sprintte de Europees kampioene naar de zege. De pas zestienjarige Puck Pieterse eindigde in Hamme als tiende.