Koen de Kort in Adelaide voor de start van de Tour Down Under
Volledig scherm
Koen de Kort in Adelaide voor de start van de Tour Down Under © BSR Agency

Koen de Kort verdubbelt na één rit al donatie voor slachtoffers bosbranden Australië

Koen de Kort hoopt in de Tour Down Under geld op te halen voor de slachtoffers van de bosbranden. Hoe beter hij in de etappekoers rijdt, hoe meer hij geeft. Dus belooft de Brabander na de eerste etappe al zijn inzet te verdubbelen.

Vannacht eindigde De Kort als 121ste in de eerste etappe. Daarmee hield hij slechts 19 renners achter zich. Dat zijn bijdrage na de eerste etappe wel erg laag zou uitvallen, zorgt ervoor dat de 37-jarige Brabander na een dag al aangeeft zijn donatie te verdubbelen. Want voor elke renner die hij achter zich laat, zou hij een dollar geven. Dat worden er nu dus twee.

,,Het is niet makkelijk om hier veel renners voor te blijven”, laat De Kort vanuit Down Under op Twitter weten. Na vandaag staat de teller op 38 Australische dollars.

Ook De Korts ploeggenoot Mads Pedersen bij Trek-Segafredo doet mee aan de actie. De Deen deed het nog niet veel beter: hij eindigde als 128ste in Australië. Mogelijk kunnen zij in de komende heuvelrit van vandaag meer geld ophalen. Daarna zijn er nog vier etappes.