Kazak Loetsenko sterkste in zesde etappe in Oostenrijk

De Kazak Alexei Loetsenko heeft de zesde etappe in de ronde van Oostenrijk gewonnen.

 De wielrenner van Astana liet na 176,9 kilometer in een sprintje zijn Sloveense medevluchter Matej Mohoric makkelijk achter. De Noorse wielrenner Odd Christian Eiking werd op vijftig seconden derde.

Huub Duijn was op de dertiende plaats de beste Nederlander. Hij finishte in het peloton op 2.14 minuut van Loetsenko.

De leiderstrui in Oostenrijk blijft om de schouders van de Belg Ben Hermans. De Belg van Israel Cycling Academy heeft achttien seconden voorsprong op de Oostenrijker Hermann Pernsteiner.

Volledig scherm
© AFP
  1. Worst klopt Cant in Flandriencross

    Worst klopt Cant in Flandrien­cross

    Annemarie Worst heeft de Flandriencross voor vrouwen gewonnen, de wedstrijd in het Belgische Hamme die meetelt voor de DVV Trofee. De Nederlandse, onlangs gekroond tot Europees kampioene, won de sprint van een groep van zeven rensters. De Belgische wereldkampioene Sanne Cant finishte als tweede, haar landgenote Ellen Van Loy werd derde. Cant nam de leiding in het klassement over van de Belgische Kim Van de Steene die na een mislukte start nooit meer voorin kwam. Worst had in de voorlaatste ronde geconcludeerd dat een sprint onvermijdelijk was. ,,Niemand lukte het om weg te rijden. Daarom koos ik voor de tweede plek, ideaal om de sprint aan te gaan'', vertelde ze bij Sporza. Vanuit de laatste bocht sprintte de Europees kampioene naar de zege. De pas zestienjarige Puck Pieterse eindigde in Hamme als tiende.