Volledig scherm
Mathieu van der Poel ervaart weer eens wat het is om niet te winnen. © AFP

Indrukwekkende zegereeks Van der Poel ten einde in loodzwaar Ronse

Zege AertsNa 35 zeges is een einde gekomen aan de reeks overwinning van Mathieu van der Poel in het veldrijden. In Ronse verloor hij voor het eerst sinds 1 november 2018. De Belg Toon Aerts kroonde zich tot winnaar. Van der Poel werd derde. 

Aerts, die vorige de cross van Zonhoven won bij afwezigheid van Van der Poel, wist de Nederlandse alleskunner vanmiddag tijdens Hotondcross te kloppen. De Belg was ook degene die Van der Poel op 1 november in 2018 aftroefde. Aerts reed een magistrale solo op het loodzware parkoers in Ronse. Van der Poel verloor in de slotfase zijn tweede plaats aan Eli Iserbyt. Het verzet van de Nederlander was toen al even gebroken. Hij kwam dik twee minuten later dan de winnaar over de streep. Iserbyt blijft leider in het klassement, maar zag Aerts wel dichterbij komen tot 1.45 minuut.

Van der Poel wees op de zware trainingsstage die hij in de afgelopen week had gehad. ,,Het is altijd afwachten hoe je terugkomt van een stage, maar het was gewoon niet goed genoeg om te winnen vandaag”, zei hij. De wereldkampioen had het ook lastig op het modderige parcours. ,,Als je iets minder bent dan gaat het technisch ook minder. Daarnaast had ik al snel door dat ik het tempo van Aerts niet kon volgen.”

Dat er een einde is gekomen aan een lange zegereeks, deerde Van der Poel ogenschijnlijk niet. ,,Op een gegeven moment moet dat een keer stoppen. Je kunt ze ook niet allemaal winnen”, vond hij. ,,Ik ga nu proberen een nieuwe reeks op te bouwen, maar of die nog zo lang wordt, dat weet ik niet.”

Van der Poel rijdt deze winter geen volledig programma in het veldrijden. Alle negen keer dat Van der Poel wel aan de start verscheen - voor vandaag - won hij.

Volledig scherm
Winnaar Toon Aerts. © BELGA