Maximilian Schachmann (in de gele leiderstrui) op weg naar de eindzege in Parijs-Nice. Voorlopig is dit de laatste wielerkoers van het voorjaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Maximilian Schachmann (in de gele leiderstrui) op weg naar de eindzege in Parijs-Nice. Voorlopig is dit de laatste wielerkoers van het voorjaar. © AFP

In cruciale week zwijgt de UCI en zijn de ploegen vooral met zichzelf bezig

Na Parijs-Nice wacht het wielrennen een grote leegte. Geen klassiekers, geen Giro, maar een gedwongen rustperiode. Intussen is het peloton verdeeld, zoals gewoonlijk.

Door Daan Hakkenberg

Natuurlijk kreeg Parijs-Nice een winnaar. Sterker nog, met Maximilian Schachmann heeft het Duitse wielrennen er een volleerd klassementsrenner bij. En ritwinnaar Nairo Quintana voorzag zaterdag de laatste etappe van vuurwerk. Toch was dit alles een voetnoot. Parijs-Nice 2020 zal vooral herinnerd worden als de corona-editie. Een aantal ploegen sloeg de wedstrijd uit eigen beweging over en sommige renners – onder wie wereldkampioen Mads Pedersen – besloten onderweg af te stappen. Zo zaaide de dreiging van Covid-19 vooral verdeeldheid in het peloton.