Een wit doek verbergt de medische behandeling van Gerben Thijssen voor het publiek na zijn valpartij tijdens de Zesdaagse, de renner blijkt later een complexe beenbreuk te hebben.
Volledig scherm
Een wit doek verbergt de medische behandeling van Gerben Thijssen voor het publiek na zijn valpartij tijdens de Zesdaagse, de renner blijkt later een complexe beenbreuk te hebben. © BELGA

Hoe gevaarlijk is het op de wielerpiste?

Valpartijen in ZesdaagseEen wielerpiste lijkt, zeker in vergelijking met de weg, relatief ongevaarlijk. Maar soms worden wedstrijden opgeschrikt door ongelukken. Zoals bij de zesdaagse in Gent afgelopen dinsdagavond en woensdag. Hoe gevaarlijk is het echt op de piste?

  1. Ploegarts van Fabio Jakobsen: ‘Je kunt gerust spreken van een mirakel’
    Zelf het vliegtuig in

    Ploegarts van Fabio Jakobsen: ‘Je kunt gerust spreken van een mirakel’

    Fabio Jakobsen is vanmiddag teruggekeerd in Nederland na zijn ontslag uit een ziekenhuis in Polen, waar hij na een zware val in de Ronde van Polen een week is geweest. Zijn Belgische ploeg Deceunick - Quick-Step liet gisteren al weten dat hij vanaf vandaag verder wordt behandeld in het LUMC van Leiden. Tegen de Belgische tv-zender Sporza zei de ploegarts van de Belgische ploeg dat hij 'meer dan goede hoop’ heeft dat Jakobsen in de toekomst weer wielrenner kan zijn.