Volledig scherm
© BELGA

Hermans wint in Beringen zijn eerste veldrit van het seizoen

Quinten Hermans heeft de Ethias Cross in Beringen gewonnen. De 24-jarige Belg reed van start tot finish aan de leiding en bleef uiteindelijk zijn land- en ploeggenoot Toon Aerts ruim voor. Tom Pidcock maakte het podium compleet.

De veldrit in Beringen maakt geen deel uit van een klassement, dus waren veel renners niet van de partij. Onder anderen Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en de Nederlanders Lars van der Haar, Corné van Kessel en Joris Nieuwenhuis waren afwezig. Hermans, Pidcock en Aerts waren wel van de partij en lieten zich direct zien. Hermans had de beste start en kreeg Pidcock mee, terwijl Belgisch kampioen Aerts kampte met materiaalpech en in de achtervolging moest.

Hermans toonde zich vooraan de sterkste en liet de talentvolle Pidcock al snel achter. Na een uur mocht Hermans voor de eerste keer dit seizoen het zegegebaar maken. Aerts werd op het lastige klimparcours op ruime achterstand tweede voor Pidcock, die in de slotfase lek reed en daardoor genoegen moest nemen met de derde plek. 

Worst

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Annemarie Worst. Samen met Katie Compton en Geerte Hoeke reed Worst lange tijd aan de leiding, waarna ze hen in de slotfase achterliet. Vorige week won ze nog de wereldbekerwedstrijd in Bern.

Zondag komen de mannen en vrouwen weer in actie in Gavere (Superprestige). 

Volledig scherm
Annemarie Worst. © BELGA