Volledig scherm
Dylan Groenewegen. © AFP

Groenewegen wint ook tweede rit na declassering Venturini

DuinkerkeTwee uit twee voor Dylan Groenewegen in de Vierdaagse van Duinkerke. De Nederlandse sprinter van Jumbo-Visma won gisteren de openingsetappe, maar leek in rit twee (van Wallers naar Saint-Quentin) zijn meerdere te moeten erkennen in Clément Venturini (AG2R La Mondiale). Na de finish werd Venturini echter gedeclasseerd wegens onreglementair sprinten, en kreeg Groenewegen de overwinning toegewezen.

Groenewegen blijft leider in het klassement van de Franse rittenkoers, die zondag eindigt. Achter Groenewegen eindigde de Belgen Timothy Dupont en Roy Jans als tweede en derde. Mike Teunissen werd zevende.

De sprint verliep niet ideaal, zei Groenewegen naderhand. ,,Ik zat echt veel te ver achterin toen de sprint in volle voorbereiding was. De laatste 2 kilometer zat ik ongeveer op de dertigste plaats. Maar we zijn hier om te leren om de sprinttrein voor de Tour de France goed af te stellen. We raakten ingesloten en we moeten zorgen dat dat niet meer gebeurt.”

Toch slaagde Jumbo-Visma er in Groenewegen in stelling te brengen. ,,Het was Mike Teunissen die me weer naar voor bracht en zo kon ik alsnog mee sprinten”, aldus Groenewegen. ,,Blijkbaar heeft Venturini daarbij een beweging met zijn arm gemaakt, waardoor hij gedeclasseerd werd. Ik heb niets gezien en kan ook geen oordeel vellen.”

Groenewegen bereidt zich in Duinkerke voor op de Tour de France, waar hij jaagt op zijn vierde sprintzege in de grootste wedstrijd. Dit seizoen is Groenewegen al uitstekend op dreef. Hij won ritten in de Ronde van Valencia, Ronde van Algarve en Parijs-Nice (twee keer). De snelle man uit Amsterdam won ook de Driedaagse Brugge-De Panne.

Volledig scherm
Venturini juicht, links Groenewegen. © photo: Cor Vos