Dylan Groenewegen.
Volledig scherm
Dylan Groenewegen. © photo: Cor Vos

Groenewegen klopt Van der Poel in massasprint

Ronde van Groot-BrittanniëDylan Groenewegen heeft de derde etappe van de Ronde van Groot-Brittannië op zijn naam geschreven. Hij bleef zijn landgenoot Mathieu van der Poel voor in de massasprint.

De rit over dik 180 kilometer was grotendeels vlak, met wel een lastige aankomst met stukken van een stijging van 20 procent. Toch kon de pure sprinter Groenewegen met de besten mee en kwam hij na een gevecht met favoriet Mathieu van der Poel en Davide Cimolai als eerste over de meet.

Zo maakte de sprinter van Jumbo-Visma het voorbereidende werk van zijn ploeg vakkundig af en pakte daarmee zijn tweede etappezege, zaterdag won hij de openingsrit. ,,Normaal gesproken ligt deze finish mij niet zo”, liet Groenewegen weten. ,,De finale was nog een beetje steiler dan ik dacht. Maar deze keer lukte het me toch om te winnen, met dank aan mijn team. Dit was een prima dag voor ons.”

Van der Poel was in deze rit bestempeld als favoriet voor de dagzege, maar hij kon zijn status net niet waarmaken. Van der Poel is kopman in de Nederlandse selectie voor het WK, dat later deze maand ook op Britse wegen wordt verreden, in Yorkshire. Groenewegen blijft dan thuis. 

Trentin

Met Groenewegens adjudant Mike Teunissen, die vierde werd, eindigden drie Nederlanders in de top 5 van de derde etappe. Matteo Trentin behoudt de leiding in het algemeen klassement, met zeven seconden voorsprong op Cimolai en elf op Van der Poel. Teunissen staat vijfde, op dertien tellen van Trentin.