Philippe Gilbert tijdens de Amstel Gold Race, die hij ondanks zijn val wist te winnen.
Volledig scherm
Philippe Gilbert tijdens de Amstel Gold Race, die hij ondanks zijn val wist te winnen. © Photo News

Gilbert mist ook de Giro door val in Amstel Gold Race

Philippe Gilbert staat langer dan verwacht aan de kant na zijn val in de Amstel Gold Race van zondag. De Belgische kampioen zal daarom naast de Ardense klassiekers ook de Giro d'Italia moeten laten schieten.

 1. Bondscoach kreeg snel na incident bericht van Van der Poel: ‘Toen was het al dikke ellende’

  Bondscoach kreeg snel na incident bericht van Van der Poel: ‘Toen was het al dikke ellende’

  Bondscoach Koos Moerenhout kon zondag zijn plan voor de wegrace van de WK wielrennen vooraf al vergeten. Zijn kopman Mathieu van der Poel bleek in de nacht voor de wedstrijd enkele uren op het politiebureau te hebben doorgebracht na een aanvaring met kinderen die hem hadden wakker gehouden in het hotel. ,,Dit verzin je niet”, zei Moerenhout, die met zijn resterende renners niet meedeed om de medailles. De Belg Remco Evenepoel won.
 2. Mathieu van der Poel na bizarre hotelnacht voor de rechter: pubers hielden titelkandidaat uit slaap
  UPDATE

  Mathieu van der Poel na bizarre hotelnacht voor de rechter: pubers hielden titelkandi­daat uit slaap

  Mathieu van der Poel, een van de grote favorieten voor het goud in de WK-wegwedstrijd vandaag, gaf afgelopen nacht na 30 kilometer op. De kopman van de Nederlandse ploeg kende een bizarre aanloop naar de 266 kilometer lange koers in het Australische Wollongong. Hij werd de avond voor de wedstrijd na een incident in het hotel met luidruchtige kinderen gearresteerd en bracht de nacht door op het politiebureau. Van der Poel moet dinsdag voor een plaatselijke rechtbank verschijnen.