Volledig scherm
De renners van Lotto-Soudal. © photo: Cor Vos

Geneutraliseerde etappe in Polen eindigt met minuut stilte voor Lambrecht

De vierde en geneutraliseerde etappe van de Ronde van Polen is afgesloten met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de in de derde etappe omgekomen Bjorg Lambrecht. De 22-jarige Belg van Lotto Soudal kwam maandag op tragische wijze om het leven. Hij vloog van de weg en viel tegen een betonnen rioolbuis aan.

De wedstrijdorganisatie had besloten de rit van Jaworzno naar Kocierz in het teken te zetten van Lambrecht. De etappe werd ingekort tot 133,7 kilometer, het peloton reed als geheel naar de finish en er kwam geen winnaar.

Volledig scherm
© photo: Cor Vos

De zes teamgenoten van Lambrecht droegen rouwbanden, vertrokken als eersten en kwamen gezamenlijk als eersten over de finish. Bij de in het bergplaatsje Kocierz getrokken eindstreep bleven de renners van Lotto Soudal staan, waarna een indrukwekkende minuut stilte volgde met op de achtergrond de rest van het peloton. Het zestal hield een groot spandoek vast met daarop de naam van Lambrecht in de kleuren van de Belgische vlag en zijn startnummer.

Pascal Ackermann leidt het algemeen klassement in de Poolse koers uit de WorldTour.

Volledig scherm
© photo: Cor Vos
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© photo: Cor Vos
  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’