Volledig scherm
PREMIUM
Bondscoach Koos Moerenhout. © Cor Vos

Gemixte teamestafette: niemand kent de exacte regels

WielrennenHet nieuwe onderdeel gemixte teamestafette dat vandaag plaatsvindt op het EK wielrennen in Alkmaar is omgeven met vraagtekens. Niemand kent exact de regels, ook bondscoach Koos Moerenhout niet.

,,Wil je weten hoe dit nieuwe onderdeel werkt? Je bent niet de enige, sluit maar aan in de rij.” Moerenhout had gistermiddag weinig informatie over de gezamenlijke teamestafette voor mannen en vrouwen. Ja, zijn team bestaat uit drie mannen (Bauke Mollema, Koen Bouwman en Ramon Sinkeldam) en drie vrouwen (Floortje Mackaij, Amy Pieters en Riejanne Markus) en ja, de tegenstand komt uit Duitsland, Italië, België, Frankrijk, Rusland, Slowakije en Tsjechië. Maar verder dan deze feiten en dat het rondje bij Alkmaar 22,4 kilometer lang is, komt de bondscoach niet.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’