Froome onder het mes na ongelukje in de keuken: ‘Dit is niet mijn jaar’

Het jaar 2019 zal voor viervoudig Tour de France-winnaar Chris Froome de boeken ingaan als één van zijn mindere seizoenen. Nadat de Brit de Ronde van Frankrijk al moest missen na een zware van in de verkenning van de Dauphiné-tijdrit ging het nu zelfs thuis mis: Froome sneed zichzelf in zijn duim met een keukenmes, waarna vrijdagavond een operatie nodig was om de pees terug te zetten.

,,Gedwongen thumbs up (duimpjes omhoog, red.) te geven de komende weken”, schreef Froome op Twitter. ,,Dit is niet mijn jaar. Kan niet wachten op 2020.”

Froome kent een matig wielerjaar 2019, waar hij vorig seizoen nog de Giro d‘Italia wist te winnen én derde werd in de Tour de France, de wedstrijd die hij al vier keer (2013, 2015, 2016 en 2017) won. De 34-jarige Brit van Team Ineos hoopte in de Dauphiné in vorm te komen voor de Ronde van Frankrijk, maar een zware valpartij tijdens de verkenning van de tijdrit maakte een einde aan de Tour-ambities van Froome. Hij brak daarna zijn dijbeen, elleboog én meerdere ribben.

Froome in de Dauphiné.
Volledig scherm
Froome in de Dauphiné. © BSR Agency