Volledig scherm
Ellen van Dijk kwam in de proloog van de Boels Ladies Tour ook al ten val. Toen viel de schade mee. © Cor Vos

Ellen van Dijk breekt bovenarm en bekken bij val in Ladies Tour

Streep door WKHet seizoen van Ellen van Dijk lijkt voorbij na een akelige val in de vierde etappe van de Boels Ladies Tour. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de renster van Trek-Segafredo haar bovenarm en bekken heeft gebroken.

Van Dijk werd een maand geleden nog Europees kampioen tijdrijden. Ze wacht een operatie aan haar bovenarm en mist daardoor de WK wielrennen later deze maand in Yorkshire. Hoelang Van Dijk moet toekijken is nog niet bekend.

Van Dijk (32) veroverde vorige maand in Alkmaar voor de vierde keer op rij de Europese titel tijdrijden. Het gaf haar de bevestiging dat de rugklachten, die haar al tijden parten speelden, geen belemmering vormden om zich op de WK in Engeland te richten. Daar hoopte ze op nieuw succes na het behalen van de wereldtitel op de tijdrit in 2013 in Florence.

Volledig scherm
Ellen van Dijk in actie in de tijdrit bij de vrouwen tijdens de Europese kampioenschappen wielrennen. Ze won glansrijk. © ANP
  1. Van Vleuten wil nu regenboogtrui die ze ‘het hele jaar kan showen’
    WK in Yorkshire

    Van Vleuten wil nu regenboog­trui die ze ‘het hele jaar kan showen’

    Na ruim twee weken van relatieve rust verdedigt Annemiek van Vleuten dinsdag in Yorkshire bij de WK wielrennen haar wereldtitel op de individuele tijdrit. Het is haar eerste hoofddoel, maar voor de Wageningse wacht vier dagen later in de wegrace een misschien nog wel grotere uitdaging. Dan is de prijs een regenboogtrui die je het hele jaar kunt showen. ,,Ik ga voor allebei, maar als ik moet kiezen dan is het toch die laatste.”