Volledig scherm
Tom Dumoulin © Cor Vos

Dumoulin ook niet aan de start van de Vuelta

Tom Dumoulin zal over drie weken niet aan de start van de Vuelta a España verschijnen. De kopman van Sunweb heeft nog altijd te veel last van de knieblessure die hij opliep bij een val in de Giro d’Italia én die hem uit de Tour de France hield. 

Door Thijs Zonneveld

Zijn knie kan nog altijd niet volledig belast worden, onder meer door een peesontsteking en letsel aan het kraakbeen. Het is daardoor onmogelijk om fit en in vorm aan de Vuelta te beginnen. Een woordvoerder van Sunweb stelt: ,,De focus ligt momenteel op volledig herstel en de Vuelta komt daarin te vroeg.”

Na zijn val in de Giro probeerde Dumoulin zich klaar te stomen voor de Tour de France. Dat mislukte, net als zijn poging om op tijd fit te raken voor de Ronde van Spanje.

Gevallen in de Giro, géén Tour en nu ook géén Vuelta – voor Dumoulin is 2019 sportief gezien een rampjaar. De problemen met knie en het gestrande huwelijk met zijn huidige ploeg hebben zijn prestaties op de fiets volledig overschaduwd.

Of Dumoulin dit seizoen nog in actie komt is niet bekend.

Oud-renner en In Het Wiel-analyticus Thomas Dekker beantwoordt elke dag kijkersvragen in de nieuwe rubriek ‘Lieve Thomas’. In deze aflevering beantwoord hij de vraag  ‘Had Dumoulin deze Tour kunnen winnen?’