Volledig scherm
2019-06-26 14:37:47 Profiel Touretappe 6, Mulhouse - La Planche des Belles Filles donderdag 11 juli. ANP INFOGRAPHICS © ANP Graphics

Dit krijgt het peloton vandaag voor zijn kiezen

Zorgt Steven Kruijswijk vandaag opnieuw voor succes voor Jumbo-Visma? Aan zijn voorbereiding op de loodzware finale van vandaag zal het niet liggen. Maar de concurrentie is groot voor de nummer drie van het klassement op de dag dat de Tour volgens de kenners écht gaat beginnen.

De klassementsrenners moeten met de billen bloot in de eerste zware bergrit, over 160,5 kilometer van Mulhouse naar La Planche des Belles Filles. Welke de Tourfavorieten doet goede zaken en wie zakt door het ijs? En is het peloton van 176 renners na vandaag nog compleet?

Tour vandaag!
De start is om 13.05 uur, de finish wordt verwacht rond 17.35 uur. Het liveblog begint rond de klok van 12.00 uur, om 10.00 uur begint onze live voorbeschouwing van Thijs Zonneveld, Thomas Dekker en Hidde van Warmerdam.

De Fransman Julian Alaphilippe begint voor de derde dag op rij in de gele leiderstrui. De Belg Wout van Aert van Jumbo-Visma is tweede op 14 seconden, gevolgd door zijn Nederlandse ploeggenoot Steven Kruijswijk op 25 tellen.

Het is de vierde keer dat La Planche des Belles Filles finishlocatie is in de Ronde van Frankrijk. Chris Froome won in 2012 op die Vogezencol en ook Vincenzo Nibali (2014) en Fabio Aru (2017) hadden daarna succes op La Planche des Belles Filles. Dit jaar belooft het opnieuw spektakel te worden. De Tourorganisatie heeft de toch al lastige klim met een kilometer verlengd, waarin het over grind omhoog gaat met stukken met een stijgingspercentage van bijna 25 procent.

Bekijk hier de voorbeschouwing:

Bekijk hier de samenvatting van de vijfde etappe: