Volledig scherm
Marianne Vos tijdens de Giro Rosa. © Cor Vos

Derde etappezege voor Vos in Giro Rosa

Marianne Vos heeft in de zevende etappe van de Giro Rosa haar derde ritzege geboekt. De 32-jarige wielrenster won afgelopen weekend ook al de tweede en derde etappe. 

Het was een rit over 128 kilometer met een lastige aankomst in San Giorgio di Perlena. Vos hield in de sprint van een kleine groep haar landgenote Anna van der Breggen en de Italiaanse Elisa Longo Borghini achter zich.

Vos had haar zinnen gezet op de rit naar San Giorgio di Perlena, vertelde ploegleider Jeroen Blijlevens. ,,Dat gaf ze in de teambespreking ook aan ten overstaan van de groep. Het was een pittige etappe met een lastige aankomst, maar zeker met de huidige vorm kan ze dit soort etappes gewoon heel goed aan. Ze heeft vandaag iedereen tot het uiterste laten gaan.”

Vos noemde het een winst voor de hele ploeg. ,,Ik dank ze voor hun hulp en vertrouwen. Ik ben enorm diep moeten gaan, deze is voor ons allemaal.”

Annemiek van Vleuten, die als vierde de finish passeerde, behield de roze leiderstrui. Van Vleuten won de etappes van dinsdag en woensdag. Van Vleuten heeft in het algemeen klassement een ruime voorsprong op Anna van der Breggen en de Poolse Kasia Niewiadoma. Er zijn nog twee heuvelachtige etappes en een bergetappe te gaan. De finish van de Giro Rosa ligt zondag in Udine.