Het podium van de veldrit in Rucphen: winnaar David van der Poel geflankeerd door nummer twee Jim Aernouts (rechts) en Dieter Vanthourenhout.
Volledig scherm
Het podium van de veldrit in Rucphen: winnaar David van der Poel geflankeerd door nummer twee Jim Aernouts (rechts) en Dieter Vanthourenhout. © Ad Pertijs

David van der Poel wint in Rucphen

David van der Poel heeft de veldrit in Rucphen op zijn naam geschreven. De broer van Nederlands kampioen Mathieu van der Poel, die met het oog op de laatste wedstrijd in de wereldbeker zondag in Hoogerheide niet van start was gegaan, won de cross door in de sprint de Belg Jim Aernouts te verslaan. Dieter Vanthourenhout finishte als derde.


Van der Poel boekte in de Brabantse cross zijn vijfde zege van het seizoen. Hij won eerder in het Franse Lutterbach, het Zwitserse Illnau, Mol en het Tsjechische Kolin. In Rucphen ontbraken naast Mathieu van der Poel ook andere toppers als wereldkampioen Wout van Aert en Lars van der Haar.

Bij de vrouwen ging de zege naar de Belgische Loes Sels.

  1. Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Door het uitstel van onder meer de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus kijkt de Nederlandse coureur inmiddels anders tegen zijn planning aan. Deelname aan de Tour de France is dit jaar ineens een optie, mits het jaarlijkse wielerspektakel komende zomer toch doorgang kan vinden en zijn ploeg Alpecin-Fenix een wildcard kan bemachtigen.