Volledig scherm
© Cor Vos

Darmparasiet hield Dumoulin buiten koers

Tom Dumoulin moest zijn debuut voor Jumbo-Visma uitstellen vanwege fysieke problemen en nu is duidelijk waarom. Via Instagram laat de Girowinnaar van 2017 weten dat parasieten de oorzaak zijn dat hij niet kon starten in onder meer de Ronde van Valencia: ,,Afgelopen week hebben we parasieten gevonden in mijn darmen en vanaf dat moment gebruik ik medicatie.”

Dumoulin moet vanwege het fysieke ongemak ook Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo overslaan. Zijn grote doel in 2020 is de Tour de France. Het is de bedoeling dat Dumoulin in de Tour de France het kopmanschap bij de Nederlandse formatie deelt met Primoz Roglic en Steven Kruijswijk. Op de Olympische Spelen in Tokio hoopt hij te pieken in de tijdrit.

,,Ik voel me nu veel beter. Ik heb vandaag en afgelopen weekend goed kunnen trainen. Ik kijk nu uit naar de start van mijn seizoen.”

  1. Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Door het uitstel van onder meer de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus kijkt de Nederlandse coureur inmiddels anders tegen zijn planning aan. Deelname aan de Tour de France is dit jaar ineens een optie, mits het jaarlijkse wielerspektakel komende zomer toch doorgang kan vinden en zijn ploeg Alpecin-Fenix een wildcard kan bemachtigen.